Ugur Ertas Hogeschool van Rotterdam 21 augustus 2018

Als student blijft het altijd moeilijk om je werk in te plannen. Van leren van tentamens tot projecten en verslagen. Wat vaak gebeurt is dat je aan meerdere dingen tegelijk begint en uiteindelijk niet meer weet wat je nou precies aan het doen bent. Ik zelf vind dat meerdere dingen tegelijk doen gelijk staat aan niks doen. Je doet uiteindelijk van alles een beetje maar komt tot niks concreets. Ik heb zelf vaak in deze situatie gezeten daarom vond ik het belangrijk om een middel te gebruiken waarmee ik mijn taken kon bijhouden. Aan het begin van mijn opleiding kwam ik Trello tegen. Met Trello kan je gemakkelijk je taken bijhouden op een leuke manier.

Hoe werkt Trello?

Je maakt eerst een verzameling van al je taken in een to-do lijst. Verder maak je ook nog 2 aparte kolommen aan genaamd: “In progress” en “Done”. Op deze manier kan je kiezen aan welke taak je gaat beginnen en pas met de volgende begint als de vorige taak hebt afgerond. Het handige is, dat je elke taak ook nog een einddatum kan geven zodat je kan bijhouden hoeveel tijd je nog over hebt om het af te ronden. Verder kan je bij elke taak ook nog een checklist toevoegen voor wanneer je een heel grote taak hebt die uit meerdere onderdelen bestaat. Op die manier kan je makkelijk een overzicht houden van hoe ver je bent met die individuele taak. Hieronder zie je verder ook dat je subtaken binnen een taak kan af vinken en de progressbar erboven steeds voller wordt.

Verder kan je binnen Trello ook nog werken met labels. Labels zijn heel nuttig, want op deze manier kan je heel makkelijk aangeven welke taken voor jou het belangrijkst zijn. Dit is super handig wanneer je een hele waslijst aan taken hebt zodat je de belangrijke taken kan onderscheiden van de minder belangrijke.

Mijn eigen ervaring met Trello

Voor mij is Trello heel belangrijk geweest bij mijn opleiding en werk om taken af te maken. Ik werk namelijk als developer en vaak krijg je user stories (taken) aangewezen die best complex kunnen zijn. Het is daarom belangrijk dat je een middel hebt om die taken ergens bij te houden en te kunnen splitsen in kleinere taken zodat je een overzicht houdt. Een goed voorbeeld is de volgende user story: “Als gebruiker wil ik kunnen inloggen om toegang te krijgen tot het systeem”. Dit lijkt misschien heel simpel maar dit is een user story welke bestaat uit meerdere onderdelen. Daarom is het goed om in Trello gebruik te maken van een checklist zodat je elk onderdeel apart kan aanpakken. Op deze manier wist ik altijd hoe ver ik was met een functionaliteit en wist ik ook hoeveel tijd ik er nog aan moest besteden.

Dit was voor mij heel belangrijk want ik heb zelf altijd veel moeite gehad met plannen. Vooral omdat ik ADHD heb gaan er soms heel veel gedachtes door m’n hoofd heen en ben ik geneigd om soms zomaar iets te doen en dan loop je vaak vast.  Ik maak dan vaak impulsief een beslissing en daarom was het belangrijk voor mij om tools te gebruiken zoals Trello zodat ik weet welke richting ik op ga. Hier is nog een link naar een van mijn openbare Trello boards zodat je een idee kan krijgen hoe Trello zou kunnen werken voor een van jouw projecten. Bij dit project heb ik vooral gebruik gemaakt van sprints (SCRUM werkwijze) om efficiënter te werk te gaan. Elke sprint duurde ongeveer twee weken.

Je kan Trello ook nog gebruiken voor grotere projecten met een heel team om taken te verdelen binnen een project. Trello is te gebruiken op zowel mobiel (IOS en Android) als op desktop. Ik hoop dat je een beter idee hebt gekregen hoe Trello werkt en dat het jou kan helpen met het plannen van je schoolwerk zodat je nooit meer een deadline mist.

Abonneer!

En blijf op de hoogte van de laatste marketing en communicatie ontwikkelingen.

Meer van Ugur

Hoi! Ik ben Ugur. Ik ben een vierdejaars student van de opleiding Creative Media & Game Technologie aan de Hogeschool van Rotterdam. Ik ben een creative developer die altijd op zoek is naar cutting edge technologie om mijzelf te ontwikkelen en om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Mijn interesses in het vak zijn onderwerpen zoals The Internet of Things en Artificial Intelligence. Verder hou ik ook van reizen en daarom ben ik nu ook in Finland voor mijn minor (Game programming) om in contact te komen met verschillende culturen en nieuwe kennis op te doen binnen en buiten mijn vakgebied. Naast mijn studie ben ik ook bezig met het bijhouden van mijn eigen blog op het platform Medium. Hier behandel ik onderwerpen zoals Artificial Intelligence, maar ook meer technische onderwerpen zoals coding skills. Blogger zijn bij Studentmind betekent voor mij dat ik mijn kennis met nog meer mensen kan delen en met andere bloggers in contact kan komen. Ik zal hier vooral blogs plaatsen over de persoonlijke ontwikkeling van een student en hoe je je tijd best kan indelen om projecten en tentamens succesvol af te ronden.

Blogger worden?

 

Als Studentmindblogger maak je je eigen content. Jouw blogs brengen studenten kennis bij en zijn een bron van inspiratie. Je schrijft maandelijks een blog over marketing/communicatie of ervaringen binnen je studie. De onderwerpen waarover je schrijft mag je zelf bepalen. Je kunt immers het beste schrijven over iets waar je passie ligt!