Redactie  6 januari 2019

Het voelt als een ongelofelijk cliché om te zeggen, maar het is toch echt zo: wat is 2018 weer snel gegaan. Waar Studentmind vorig jaar al goed ging, deed 2018 daar mooie stappen bovenop: het afgelopen jaar hadden we 26.000 (in 2017 waren dat er 15.300!) unieke bezoekers en zijn er meer dan 80 blogs gepubliceerd. Niet alleen Studentmind groeide, maar ook de bloggers maakten veel mee. In deze blog blikken ze terug op hun mooiste en meest leerzame belevenissen van 2018. Kom maar op met die hoogtepunten!

Vera Korblet – Universiteit Twente

Dit jaar was voor mij erg bijzonder. Ik heb erg veel geleerd, heb m’n afstuderen iets uitgesteld en ben gaan werken. Het echte hoogtepunt dit jaar was echter dat ik in het bestuur ben gegaan van Jongeren- en Studentenvereniging Exaltio. Bij deze LHBT+-vereniging ben ik sinds april secretaris en het is ontzettend dankbaar werk. Naast dat ik veel ervaring op heb gedaan, heb ik nieuwe vrienden voor het leven gemaakt en heb ik deel mogen nemen aan bijzondere evenementen. Zo hebben we een kamp gehad met alle zusterverenigingen uit het land en hebben we meegevaren op de Twente-boot tijdens Pride Amsterdam. Daarnaast hebben we als vereniging natuurlijk zelf gave activiteiten georganiseerd, zoals een introductiedag en een toffe activiteit tijdens Coming Out Day. We zijn nu volop bezig met de voorbereidingen van ons eerste gala, wat begin 2019 zal plaatsvinden. Het is ontzettend bijzonder om te zien hoe hard onze vereniging gegroeid is in zo’n korte tijd en dat we nu zoveel LHBT+-jongeren en -studenten een veilige en gezellige plek kunnen bieden. Ik ben dan ook ontzettend trots op ons fantastische bestuur!

Bregje Stukje – Hogeschool Windesheim Zwolle

Ik heb in 2018 zo ontzettend veel geleerd! Het jaar begon al goed, ik mocht samen met mijn projectgroep aan de slag voor een boel toffe bedrijven om hun communicatie naar een hoger niveau te tillen. Hiervoor sprong er voor mij toch echt één bovenuit: samen met een medestudent hebben we ons beziggehouden met het bedenken en maken van een online campagne om zoveel mogelijk jongeren naar de stembus te krijgen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle. Dat was zeer geslaagd! En de studiereis naar Dublin niet te vergeten: ook dat was top! Afgelopen semester was daarnaast ook erg waardevol, zo heb ik onder andere weer veel nieuwe kennis opgedaan op het gebied van Storytelling en Positionering & Branding.

Frank Mastenbroek – Hogeschool Rotterdam

Mijn hoogtepunt dit jaar was dat ik stage heb gelopen bij het toffe marketing Bureau WebNL. Ik heb hier veel geleerd op het gebied van online advertising, SEO, bloggen en nog veel meer. Je merkt toch dat je bij bedrijven ervaringen opdoet die een opleiding niet kan geven. Dat is wat stage ook zo leuk maakt. Je werkt namelijk met echte klanten en echte opdrachten. Natuurlijk is dat niet het enige hoogtepunt dit jaar. Ook ben ik dit jaar begonnen als blogger bij Studentmind!

Isa de Lange – HZ University of Applied Sciences

In 2018 zijn er veel puzzelstukjes op hun plaats gevallen. Van jongs af aan ben ik dol op creatieve concepten bedenken. Op de middelbare school kwam ik hier helaas niet echt in aanraking mee, maar sinds mijn opleiding Communicatie wel! Mijn drie grote interesses zijn schrijven, psychologie en mode. In 2018 ben ik drie samenwerkingen aangegaan met Studentmind, Girls Who Magazine en Hello Zeeland. Alle drie dagen ze me uit om creatief te werken (in de vorm van schrijven, fotograferen, et cetera). Daarnaast heb ik ook aan mijn passie voor psychologie gedacht: een minor Toegepaste Psychologie volgen in Leiden, dat leek me wel wat!

Ik ben dankbaar voor alle mooie kansen die ik heb gekregen in 2018 en ook een speciaal hoera voor Instagram aangezien de meeste van mijn samenwerkingen via dit platform tot stand zijn gekomen!

Myrthe Hoekstra – Hanzehogeschool Groningen

Waar ik vorig jaar mijn jaar afsloot in het mooie Brussel, sloot ik deze dit jaar weer ‘gewoon’ af in het hoge Noorden. De rest van 2018 was, op z’n zachtst gezegd, wel iets minder gewoon. Tot en met juli liep ik mijn droomstage bij NSMBL in Amsterdam. Eenmaal terug in Groningen begon mijn afstudeerjaar met de verdiepende minor ‘Mediastiek’. Hiervoor had ik de toffe opdracht om in Oekraïne een documentaire te schieten over de hiv- en aidsepidemie onder jongeren in het land. De première is eind januari, dus we (mijn groepje en ik) kunnen niet wachten om het eindresultaat te laten zien. Verder had dit jaar nog twee andere mooie hoogtepunten: ik werd hoofdredacteur van Studentmind én ik begon mijn bestuursjaar bij de Hanze Honours Society, de studievereniging voor- en door honoursstudenten van de Hanzehogeschool Groningen. Op naar 2019!

Sandra Buitendijk – Erasmus Universiteit Rotterdam

Het afgelopen jaar stond in het teken van (werk)ervaring opdoen. Ik had besloten dat ik in 2018 een tussenjaar wilde nemen om stage te gaan lopen. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen op de content afdeling bij MediaMarkt en heb ik daar vier maanden fulltime stage gelopen. Ik had het daar zo naar mijn zin, dat ik er bijna een jaar later nog steeds werkzaam ben. Leuk weetje: elke ochtend als ik koffie ga halen, heb ik mooi uitzicht op de Erasmusbrug. Daarnaast is 2018 ook het jaar waarin ik ben gaan bloggen voor Studentmind.

Rose van den Hoven – Hogeschool Rotterdam

Voor mij was het organiseren van een evenement één van de highlights van 2018. Binnen een half jaar tijd zette ik samen met vier andere communicatiestudenten het muziekevenement ‘Zomers Genieten!’ op met als doel de naamsbekendheid van Het Dakpark Rotterdam te vergroten. Het park had de juiste ingrediënten om tot hotspot omgetoverd te worden: schoon, veilig en groot, toegankelijk voor jong en oud, ideaal om te sporten, maar ook om te chillen en meer. Plus het unieke ingrediënt: het park bevond zich op een dak. We regelden een lokale dj, een band en we verzorgden fingerfood en alcoholvrije cocktails. Er was genoeg ruimte om een dansje te wagen, maar ook om lekker te lounchen op het gras. We waren erg trots op het resultaat en ontvingen veel positieve reacties. De organisatie in zijn geheel was zonder twijfel een proces van trial & error waarvan ik alle opgedane learnings heb meegenomen om te groeien als communicatieprofessional.

Laura van Kouwen – Windesheim

Het jaar 2018 was voor mij het jaar waarin ik veel aanloopjes en eerste stapjes heb gezet naar mijn toekomst na mijn opleiding. Ik zit nu in mijn afstudeerjaar en ik begin de druk wel te voelen. Je realiseert je dan opeens dat je nog maar een jaar te gaan hebt en daarna is je opleiding klaar. Ik wist zelf nog niet wat ik na mijn studie wil gaan doen. Ga ik verder studeren? Ga ik fulltime ergens werken? De eerste stap die ik voor mijzelf heb gezet, is het starten van mijn eigen bedrijfje. In de zomervakantie heb ik me ingeschreven bij de KvK. Sindsdien ben ik gaan uitzoeken wat ik met mijn onderneming wil gaan doen. De tweede stap die ik heb genomen, is om echt te kijken met wat ik wil binnen mijn vakgebied. Ik ben er tijdens mijn minor achter gekomen dat marketing, social media en vormgeving echt mijn ding is.

Sandra Post – Erasmus Universiteit Rotterdam

Het afgelopen jaar was een achtbaan van nieuwe ervaringen. Stage lopen, een nieuwe baan en vier maanden in het buitenland studeren. Dat laatste, mijn uitwisseling naar de George Mason University in de Verenigde Staten, is dan toch wel het hoogtepunt van alles. Ik heb veel geleerd van de mensen die ik daar heb ontmoet, maar ook van de lessen die ik daar heb gevolgd. Het studeren in een andere omgeving gaf mij een heel nieuw perspectief op de stof die ik hier in Nederland de afgelopen twee jaar heb geleerd. Zo heb ik veel geleerd over de cultuur en geschiedenis daar en hoe dit het communicatieproces kan beïnvloeden op elk vlak in de maatschappij. Ik ben gegroeid, zowel persoonlijk als professioneel en kijk ernaar uit wat dit mij in de toekomst gaat brengen. De vrienden die ik hier heb ontmoet – ook al wonen zij ver weg – zijn voor het leven en ik ben benieuwd waar ik ben in mijn leven de volgende keer dat ik hen tegenkom.

Kamelia Boon – HZ University of Applied Sciences

Eén van mijn hoogtepunten uit 2018 is toch wel mijn stage bij Waterschap Scheldestromen. Specifiek het openingsweekend van de energiefabriek in Walcheren, dat ik heb mogen organiseren voor honderden mensen. Als kers op de taart was mijn gezicht ook nog eens te zien op van die sandwichborden aan de kant van de weg. Dat kan ik dus ook weer afstrepen van mijn bucketlist! Doordat ik dit evenement mocht organiseren, viel alles meteen op zijn plek door de minor Event Management die ik vooraf aan mijn stage had gevolgd. Mijn droom die ik als klein meisje al had is hierdoor uitgekomen. Wie weet welke mooie evenementen ik in de toekomst nog mag gaan organiseren!

Simon van der Linde – Windesheim Zwolle

Na het behalen van mijn propedeuse in het eerste jaar van mijn studie (Communicatie) heb ik ervoor gekozen om mee te doen aan het Honours Programma Social Innovation van Windesheim Zwolle. Hier heb ik heel veel verschillende leuke dingen mogen doen om mijn kennis te verbreden. Van projecten met Amerikaanse studenten tot het ontwikkelen van een eigen sociale innovatie. Ik ben tot nu toe heel blij dat ik heb mee mogen doen aan het programma om nieuwe mensen te leren kennen en natuurlijk mezelf verder te ontwikkelen.

Chelsey Meijners – Hogeschool van Amsterdam

2018 begon voor mij goed. In februari was mijn stageperiode bij KOKS Group voorbij en kreeg ik een nulurencontract aangeboden. Ik kon dus blijven werken op de Marketing & Communicatie afdeling en tegelijkertijd naar school gaan, ideaal! Het afgelopen jaar heb ik op school en werk heel veel geleerd over het vak. Daarnaast ben ik dit jaar ook begonnen met bloggen voor Studentmind. Hierdoor kon ik mijn hobby en het vakgebied perfect combineren. Dat is natuurlijk ook erg leerzaam!

Iris van Lieshout – Fontys Hogeschool

2018 begon voor mij als een zwaar jaar. Ik zat niet lekker in mijn vel en heb daar hulp voor gehad. Hier ben ik gelukkig uitgekomen wat ik toch wel als een goed punt van 2018 zie. Verder ben ik bij een studenten roeivereniging gegaan en heb hier veel leuke mensen mogen leren kennen. Ook heb ik dit jaar een stage geregeld waar ik in 2019 mee mag lopen waar ik onwijs veel zin in heb!

Wat zijn jouw hoogtepunten van 2018?

Reacties zijn gesloten.

Abonneer!

En blijf op de hoogte van de laatste marketing en communicatie ontwikkelingen.

Meer van Redactie

Blogger worden?

 

Als Studentmindblogger maak je je eigen content. Jouw blogs brengen studenten kennis bij en zijn een bron van inspiratie. Je schrijft maandelijks een blog over marketing/communicatie of ervaringen binnen je studie. De onderwerpen waarover je schrijft mag je zelf bepalen. Je kunt immers het beste schrijven over iets waar je passie ligt!