Marrit Bakker Rijksuniversiteit Groningen 31 augustus 2018

Om influencer marketing kun je tegenwoordig niet meer heen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat influencer marketing een erg effectieve manier is om je bereik te vergroten. Ik heb zelf op de online marketing afdeling van een Berlijnse online shop voor streetwear gewerkt. Tijdens de stage bij dit bedrijf heb ik veel gewerkt met verschillende aspecten van SEO en het opzetten van samenwerkingen met bloggers. Ik heb toen gemerkt dat wanneer je SEO met influencer marketing combineert, je website meer viewskrijgt. Wist jij dit al? Als je dit nog niet wist, lees dan snel verder om erachter te komen hoe je influencer marketing en SEO kunt combineren!

influencer marketing en seo

SEO

SEO, of voluit gezegd Search Engine Optimization, is een belangrijk aspect van online marketing dat ervoor zorgt dat jouw site hoog eindigt in de rankings van Google. Hoger eindigen in de rankings betekent simpelweg meer views. Dat wil toch iedereen die een website beheert? Er zijn meerdere manieren om dit te bereiken, waarvan samenwerkingen opzetten met influencers er één van is.

Kies de juiste influencer!

Eigenlijk wel vanzelfsprekend, maar ook erg belangrijk: kies de juiste influencer die past bij jouw doelgroep. Werk je bijvoorbeeld voor een streetwear shop, benader dan ook alleen influencers die geschikt zijn voor de bijbehorende doelgroep. Benader de influencer bijvoorbeeld met de vraag of hij of zij in een volgende outfit-post een paar sneakers wil integreren. In de post wordt dan met een link verwezen naar de sneakers op jouw site.
In deze post van influencer Negin Mirsalehi is duidelijk te zien dat er verwezen wordt naar de items die gedragen worden op de foto, zonder dat dit een spammy effect heeft. Hiermee bedoel ik dat gehele link niet in het bericht gepost wordt, maar er alleen gelinkt wordt vanuit een woord.

Hoe zorgt deze link er nou voor dat mijn site hoger rankt? 

Wanneer de desbetreffende influencer op haar website met een link naar jouw site verwijst, creëert dit een backlink in Google. De hoeveelheid backlinks naar een website wordt gezien als een graadmeter voor de relevantie van een pagina. Wanneer jouw website dus veel relevante links van verschillende soortgelijke sites heeft, zul je dus hoger ranken in Google.
Natuurlijk heeft een link naar jouw site nog een groot en bekend voordeel. Wanneer iemand via de influencer op jouw site terechtkomt en geïnteresseerd is in jouw producten of content, is de kans groot dat hij jouw site vaker zal gaan bezoeken.

Dus, combineer influencer marketing met SEO! Win, win.

Abonneer!

En blijf op de hoogte van de laatste marketing en communicatie ontwikkelingen.

Meer van Marrit

Hi! Mijn naam is Marrit en ik ben momenteel bezig met de pre-master International Business and Management aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het afgelopen jaar heb ik, voor mijn studie, één jaar in zowel Chili als Berlijn gewoond. In Berlijn heb ik stage gelopen bij een online streetwear shop op de online marketingafdeling. Hier is mijn passie voor online marketing ontstaan. Ik ben Studentmindblogger geworden omdat ik mijn kennis wil verbreden en delen met andere studenten.

Blogger worden?

 

Als Studentmindblogger maak je je eigen content. Jouw blogs brengen studenten kennis bij en zijn een bron van inspiratie. Je schrijft maandelijks een blog over marketing/communicatie of ervaringen binnen je studie. De onderwerpen waarover je schrijft mag je zelf bepalen. Je kunt immers het beste schrijven over iets waar je passie ligt!