Isa de Lange HZ University of Applied Sciences 6 maart 2019

Bevind jij je in de luxepositie dat je zo nu en dan vanuit huis kunt werken? Wat fijn! Of ja, daar kunnen de meningen over verdeeld zijn. Thuis staat vaak toch gelijk aan comfortabel, relaxen en rustig aan doen. Toevallig net woorden die niet goed binnen een productieve werkdag thuishoren. Voor iedereen die zijn to do lijst voor het einde van de dag (thuis!) wil hebben afgewerkt: deze 5 tips zijn voor jullie.

Schrijftips

#1: De to do lijst

Om alles voor jezelf op een rijtje te zetten, is het maken van een takenlijstje cruciaal. Maar voordat je je lijst enthousiast propvol begint te schrijven (want: zoveel te doen!) moet je het haalbaar houden voor jezelf. Zo voorkom je aan het einde van de dag dat teleurgestelde gevoel omdat je niet aan alle taken bent toegekomen. Begin dus met het maken van een grote lijst met daarop al je taken voor die week. Vervolgens verdeel je die taken over de dagen van de week. Maak hierbij ook een tijdsplanning, zodat je niet te veel tijd aan één taak besteedt. Houd je lijst van die dag naast je op je thuiswerk plek en streep vooral lekker af. De overige lijstjes voor de week berg je op, die geven alleen maar ruis en stress.

#2: Besteed je tijd aan één ding

Hoe fijn is het om flink vooruit te kunnen werken? Focus je een aantal uur op één specifieke taak zoals artikelen schrijven, video’s maken of beeld bewerken. Voorlopig heb je dan een voorraad aangelegd en kun je daar tijdens drukke momenten op terugvallen. Voorbereiding is dus essentieel.

#3: Zorg voor 1 of 2 uur ‘vrij’

En met vrij bedoel ik zeker niet lanterfanten. Dat komt na je productieve werkdag weer wel. Nee, met vrij bedoel ik geen specifieke taken toeschrijven aan die laatste 1 of 2 uurtjes van je werkdag. De vrijheid om te doen waar je zin in hebt (wel werk gerelateerd uiteraard) geeft een boost aan je creativiteit en zorgt voor rust in je hoofd. Je rent op deze manier niet achter je planning aan, maar kijkt aan het eind van de dag waar je prioriteiten liggen.

#4: Plan de belangrijkste taken ‘s ochtends

Door de belangrijkste taken al voor de middag af te kunnen strepen, heb je daar veel profijt van gedurende de rest van de dag. Niemand heeft zin om zijn energie in een moeilijk en stressvolle taak te steken, maar al zeker niet aan het eind van de dag.

#5 Verander van werkomgeving

In een cafeetje om de hoek, een strandtent of een rustige bibliotheek. Het ligt er maar net aan of je die luxe hebt, maar zodra je de mogelijkheid hebt, zou ik zeker eens buiten de deur werken. Door een dag op een inspirerende plek te vertoeven, associeer je je werk opeens met heel andere dingen. En dat heeft dan weer een stijging van je creativiteit en productiviteit tot gevolg.

Door het opvolgen van deze 5 tips heeft een werkdag vanuit huis iets heel positiefs voor mij. Ik voel me productiever omdat ik totaal op mijn gemak ben in een veilige omgeving. Daarnaast geeft het me de vrijheid om taken zelf in te plannen en kan ik pauzes nemen wanneer nodig, super fijn dus. Laat vooral in de reacties weten wat jij van een thuis werkdag vindt!

Reacties zijn gesloten.

Abonneer!

En blijf op de hoogte van de laatste marketing en communicatie ontwikkelingen.

Meer van Isa

Hoi Studentmindlezers/lezeressen! Mijn naam is Isa de Lange en ik ben derdejaars studente Communicatie aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Aankomend jaar start ik met de minor Toegepaste Psychologie in Leiden. Om mezelf in drie woorden te omschrijven: creatief, enthousiast en accuraat. In mijn vrije tijd ben ik vrijwel altijd op zoek naar de leukste (kleurrijkste!) hotspots. Ik fotografeer altijd en overal en verzamel zo de kleurrijkste plaatjes die ik bundel op mijn Instagrampagina (m’n eigen mini-blog)! Daarnaast vind ik het leuk om met taal bezig te zijn.

Blogger worden?

 

Als Studentmindblogger maak je je eigen content. Jouw blogs brengen studenten kennis bij en zijn een bron van inspiratie. Je schrijft maandelijks een blog over marketing/communicatie of ervaringen binnen je studie. De onderwerpen waarover je schrijft mag je zelf bepalen. Je kunt immers het beste schrijven over iets waar je passie ligt!