Celine van den Bosch Windesheim Zwolle 23 maart 2018

Vandaag neem ik jullie mee naar mijn stage en vertel ik over mijn werkzaamheden. Natuurlijk ziet niet iedere stagedag er op deze manier uit, maar zo krijgen jullie wel een beetje een beeld van mijn werkzaamheden. Ik loop stage op een mbo-school. Hier werk ik mee op de afdeling marketing & communicatie. Op de afdeling werk ik samen met zeven collega’s. De één is gespecialiseerd in grafisch design, de ander in tekst en nog weer een ander in WordPress. Dit vind ik erg interessant, want dan kan ik van iedereen weer andere dingen leren.

stagedag

Wake up!

Mijn stagedag begint om 08.30 uur. Dat betekent 06.30 uur mijn bedje uit *gaap*! Ach, ik moet er wat voor over hebben. Als ik op stage kom, pak ik altijd eerst een kop koffie of thee om een beetje wakker te worden. Daarna check ik mijn mail en meestal komen daar al wel een paar taken uitrollen. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak gevraagd of onze afdeling iets op het studenten- of personeelsintranet wil plaatsen of wordt er leuke content gestuurd die we op de socials kunnen plaatsen. Qua tekst mag ik hier dan mijn eigen draai aan geven, als het maar binnen de tone of voice van de organisatie blijft natuurlijk.

Out of office

Soms komen er tussendoor ook nog andere taken bij die buiten kantoor plaatsvinden. Zo moest ik laatst aanwezig zijn bij de fotosessie van de vierdejaarsstudenten. Deze studenten moesten allemaal op de foto voor het jaarboek. Aan mij de taak om alle studenten te registreren. Dit soort dingen breken de dag en zijn leuk om even tussendoor te doen.

Wait…

Dit is echt nog niet alles! Want op mijn stage zijn we bezig met het lanceren van een nieuwe huisstijl. Dat betekent dat alle grafische uitingen aangepast moeten worden, van briefpapier tot een compleet nieuwe website. Laat ik dat nou net super leuk vinden! Op dit moment help ik met het ontwerpen van nieuwe kaarten voor studenten die hun diploma gehaald hebben of die aangenomen zijn voor hun opleiding. Lekker creatief bezig zijn dus.

Zoals jullie zien ben ik met veel verschillende werkzaamheden bezig – en dan heb ik nog lang niet alle taken genoemd. Ik heb er dus voor gekozen om in een kleinere organisatie te gaan werken om alles te zien wat er op een communicatieafdeling gebeurt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om in een groter bedrijf te gaan werken/stagelopen op een specifieke afdeling binnen communicatie. Dit is vooral handig als je al weet welke kant je op wilt binnen het vakgebied.

It’s time to go

Rond 16.30 uur is mijn stagedag weer voorbij. Ik stap met een voldaan gevoel naar buiten. Wat is het toch leuk om alle theorie toe te passen in de praktijk. En als je thuis bent, ben je ook echt klaar. Geen huiswerk meer, gewoon lekker relaxen. Heerlijk toch? Dus geniet vooral van een stageperiode, want voor je het weet, is het weer voorbij.

Abonneer!

En blijf op de hoogte van de laatste marketing en communicatie ontwikkelingen.

Meer van Celine

Hoihoi! Mijn naam is Celine van den Bosch en ik ben een derdejaars Communicatiestudente aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Door het schijven voor Studentmind verbeter ik mijn schrijfskills en onderscheid ik mij later van andere professionals. Mijn blogs zullen voornamelijk gaan over de weg die een student aflegt van het eerste jaar tot aan het afstuderen. Hierbij schijf ik over bijvoorbeeld mijn stage-ervaring of over mijn ervaringen met verschillende projecten. Ik wens jullie veel plezier bij het lezen van mijn blogs!

Blogger worden?

 

Als Studentmindblogger maak je je eigen content. Jouw blogs brengen studenten kennis bij en zijn een bron van inspiratie. Je schrijft maandelijks een blog over marketing/communicatie of ervaringen binnen je studie. De onderwerpen waarover je schrijft mag je zelf bepalen. Je kunt immers het beste schrijven over iets waar je passie ligt!