Redactie  10 januari 2019

Na een terugblik op 2018 is een vooruitblik op het nieuwe jaar natuurlijk niet te missen. In deze blog delen bloggers zijn of haar voornemens, ambities en doelen met je. Zit je er klaar voor?

Vera Korblet – Universiteit Twente

Oké, vorig jaar schreef ik dit ook al, maar dit jaar gaat het echt gebeuren: ik ga mijn master halen! Afgelopen zomer heb ik tijd voor mezelf genomen, omdat ik dit nodig had. Vol frisse moed en een beetje vertraging ben ik na de zomer verder gegaan. Dit heeft me erg goed gedaan, dus sindsdien let ik beter op mezelf. En wat betreft mijn these… Die is bíjna klaar! De resultaten staan op papier, dus nu moet ik ‘alleen’ nog de discussie en conclusie schrijven en zorgen dat het een mooi verslag wordt. Dan lever ik het in, heb ik een zogenaamd ‘groen licht’-gesprek en dan mag het presenteren. Best spannend, maar ik ben er ook aan toe. Daarnaast begin ik vanaf 1 januari fulltime bij mijn baan. Hier heb ik ook onwijs veel zin in, want we werken met een topteam en het geeft mij de kans om een degelijke burger te worden (wat ik stiekem best zie zitten). Ik maak m’n bestuursjaar bij de studentenvereniging wel af, dus het wordt niet een heel groot afscheid van het studentenleven. Kom maar op, 2019!

Bregje Stukje – Hogeschool Windesheim Zwolle

2019, wauw! Dat wordt mij er eentje: het jaar dat ik ga afstuderen. Wat kijk ik er naar uit zeg om met trots te kunnen zeggen dat ik mijn diploma heb behaald. Maar goed. daar gaat nog een heleboel aan vooraf ;). Vanaf eind januari ga ik meelopen en afstuderen bij het bedrijf ‘Kleertjes.com’ en daar heb ik echt heel veel zin in. Ik ga me bezighouden met het vergroten van hun naamsbekendheid door middel van content en laat dat nou net precies zijn waar mijn interesse heel erg naar uit gaat. Dat wordt dus leuk. Helaas is dit ook de reden dat ik ga stoppen met bloggen voor Studentmind. Ik heb het heel boeiend gevonden om voor blogs te mogen schrijven en die ervaring neem ik zeker mee!

Frank Mastenbroek – Hogeschool Rotterdam

In 2019 heb ik de ambitie om de minor ‘Online Marketing’ te volgen. Door mijn stage ben ik erachter gekomen dat mijn passie hier ligt. Voordat ik begin met de minor, ga ik eerst nog een leuk project uitvoeren voor een bedrijf. Hierbij gaan we in een groep kijken hoe wij het bedrijf nog beter of efficiënter kunnen maken.

Daarnaast wil ik mezelf verder ontwikkelen op het gebied van schrijven. Dit doe ik natuurlijk al door blogs te schrijven voor Studentmind, maar ik zit erover na te denken om zelf ook een blog te starten. Je leert immers beter schrijven door het vaak te doen.

Isa de Lange – HZ University of Applied Sciences

Psychologie en schrijven; in die sectoren heb ik al veel gewerkt het afgelopen jaar. Mijn passie voor mode daarentegen? Daar heb ik nog niet veel mee gedaan. Eén ambitie voor 2019 is dan ook werken bij een modegerelateerd bedrijf, en daar mijn liefde voor mode en schrijven combineren. Nou, het jaar is nog niet eens begonnen en het is al gelukt. Ik mag vijf maanden stage lopen bij Fashionchick, hoe leuk is dat! Ik ga vanaf februari dus ook fulltime in Amsterdam wonen en werken. Ik heb altijd het gevoel dat Amsterdam zo’n beetje het centrum van de creatieve industrie is dus ik hoop natuurlijk op extra mooie samenwerkingen. Mijn werk voor Hello Zeeland, Studentmind en Girls Who Magazine wil ik in ieder geval doorzetten. Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2019 toe!

Myrthe Hoekstra – Hanzehogeschool Groningen

In 2019 heb ik één groot voornemen: afstuderen! Als alles goed gaat, heb ik in juli mijn diploma-uitreiking en mag ik mezelf een échte junior communicatieprofessional noemen. Dat klinkt wel heel fancy, maar hé: daar heb je dan ook vier jaar voor gestudeerd. Na mijn bachelor ben ik van plan om aan een master te beginnen. De master ‘International Communication’ lijkt me heel interessant dus waarschijnlijk wordt het deze, maar ik weet het nog niet helemaal zeker. Ik ben benieuwd wat 2019 me brengt!

ambities

Sandra Buitendijk – Erasmus Universiteit Rotterdam

Dit is een makkelijke vraag, afstuderen! Dat is mijn eerste doel in 2019. Er ligt een mooie opdracht te wachten, waar ik al met plezier aan begonnen ben. Bij de universiteit hebben ze een online omgeving gecreëerd waarmee je eindeloos kunt testen. Daarnaast wil ik mij verder ontwikkelen als echte online marketeer zodat ik na het afstuderen op zoek kan gaan naar een mooie startersbaan. Het vinden van een baan of traineeship is het volgende doel in 2019. Op sportief vlak hoop ik dat we met het team, na promotie in de 2e divisie, handhaven in de 1e divisie.

Rose van den Hoven – Hogeschool Rotterdam

In 2019 wil ik graag mijn minor gaan volgen in het buitenland, in Spanje om precies te zijn. Studeren in het buitenland zie ik als een kans die ik wil aangrijpen om als persoon te groeien. Een kans om nieuwe mensen te leren kennen en in een andere cultuur te duiken. Maar ook een kans om uit mijn comfort zone te stappen en zelfstandiger te worden. Ik ben momenteel druk bezig met de organisatie ervan en kan niet wachten tot het zover is!

Laura van Kouwen – Windesheim

Mijn grootste doel voor 2019 is dat ik in dit jaar wil afstuderen. Ik heb zelf nog iets meer dan een half jaar te gaan en dan heb ik (hopelijk) mijn diploma in handen. Ik wil graag afstuderen bij een organisatie waar ik me echt thuis voel. Waar mensen werken die op dezelfde golflengte zit als ik en waar ik mag werken aan projecten waar ik echt uitdaging zie. In 2019 wil ik mijn eigen bedrijfje verder gaan uitwerken. Ik wil inzichtelijk maken welke kant ik op wil gaan, wat ik kan bieden aan anderen en hoe ik dat naar voren wil laten brengen. Tot slot wil ik in 2019 open staan voor de dingen die op mij af gaan komen. Dat ik me geen zorgen maak over wat het jaar mij gaat brengen.

Sandra Post – Erasmus Universiteit Rotterdam

Voor 2019 ga ik op zoek naar mijn volgende avontuur, alhoewel ik nog niet zeker weet wat dit avontuur gaat zijn. Als alles loopt zoals gepland zal ik dit jaar in de zomer afstuderen voor mijn Bachelor. Maar klaar met studeren ben ik nog lang niet. Ik ga er zeker nog een master programma achteraan plakken. Maar of ik dit in Nederland ga doen of dat ik weer naar het buitenland vertrek weet ik nog niet. Ik houd mijn ogen in ieder geval open voor elke kans die mijn kant op komt en ben klaar om mijn kansen aan te grijpen. Of dit in de vorm van een stage, een baan of master is, dat gaan we zien…

ambities

Kamelia Boon – HZ University of Applied Sciences

Wat kijk ik uit naar 2019! Dit wordt namelijk het jaar waarin ik ga afstuderen en hopelijk ook dat felbegeerde diploma in ontvangst mag nemen. Ik ga bij een zorginstelling onderzoeken wat het effect is van foto’s op de gespreksbeleving bij mensen met dementie. En met name of dit andere gespreksonderwerpen op kan leveren. Een behoorlijke uitdaging, maar oh wat geniet ik er toch van! Wat ik jou wens is vreugde, geluk en zonneschijn. Moge 2019 jouw ultieme jaar zijn. Waarin je allermooiste droom werkelijkheid mag worden.

Simon van der Linde – Windesheim Zwolle

In 2019 ga ik echt beginnen met het praktische deel van mijn studie. Ik ga beginnen aan een half jaar dat volledig gericht is op projecten uitvoeren voor echte bedrijven. Aan het begin van mijn derde jaar begint mijn stage, ook al weet ik nog niet waar ik dat deel van mijn studie ga uitvoeren. Ook ga ik in 2019 het honoursprogramma afronden.

Chelsey Meijners – Hogeschool van Amsterdam

2019 zal voor mij vooral in het teken staan van afstuderen! Mijn ambitie is om versneld te gaan afstuderen. Ik wil in de vakantie al beginnen met stage lopen bij de Efteling (droom!) en daarna direct beginnen met het afstudeertraject. Tot slot ga ik in februari beginnen met de minor Schrijven In Opdracht. Het zal een druk jaar worden, maar ik heb er wel onwijs veel zin in!

Iris van Lieshout – Fontys Hogeschool

Voor mij zal 2019 in het teken staan van mijn stage. Ik heb hier ontzettend veel zin in ook al zal het de eerste weken zwaar zijn om 40 uur te gaan werken. Verder zal ik met mijn roeiploegje heel hard trainen om zo hoog mogelijk te komen. Verder hoop ik mijn derde jaar goed af te ronden en goed het vierde jaar te beginnen na de zomervakantie.

Abonneer!

En blijf op de hoogte van de laatste marketing en communicatie ontwikkelingen.

Meer van Redactie

Blogger worden?

 

Als Studentmindblogger maak je je eigen content. Jouw blogs brengen studenten kennis bij en zijn een bron van inspiratie. Je schrijft maandelijks een blog over marketing/communicatie of ervaringen binnen je studie. De onderwerpen waarover je schrijft mag je zelf bepalen. Je kunt immers het beste schrijven over iets waar je passie ligt!