Rachel van der Linde Windesheim Zwolle 3 september 2019

Stage lopen: alles wat je in de theorie hebt geleerd tijdens jouw opleiding, ga je nu in de praktijk uitvoeren. Spannend? Jazeker, maar het is vooral erg leuk en leerzaam! Maar, wat wil je leren tijdens jouw stage? Wat is jouw doel? Wil je jouw minder sterke kanten bijschaven? Of, wil je juist jouw sterke kanten perfectioneren? Beide keuzes zijn goed, maar kijk er wel bewust naar. Met de tips in deze blog kom je er snel achter welke keuze bij jou past!

Studeren laptop stage

1. Maak een overzicht 

Wat belangrijk is voor en tijdens een stage, is weten wat jouw sterke en minder sterke punten zijn. Pak een blaadje en vouw het dubbel. Schrijf aan de linkerkant jouw pluspunten en aan de rechterkant van het blaadje jouw minder sterke punten. Schrijf zoveel mogelijk opties op. Daarna is het handig om alle punten na te gaan. Bekijk welk punt voor jou het belangrijkst is qua wat je wilt leren tijdens jouw stage. Staat dit punt aan de linkerkant? Dan wil je jouw sterke punt nog sterker maken. Staat het aan de rechterkant? Dan ben je op zoek naar meer verbetering.

2A. Sterke punten perfectioneren, hoe nu verder?

Zoek op Google naar een interessante stage waar je jouw sterke punten kunt perfectioneren. Ga niet kijken naar een gemiddeld bedrijf op het gebied waar jij een ster in bent. Ga een stap verder en kijk naar een bovengemiddeld bedrijf. Stap uit je comfort zone! Kijk naar wat het bedrijf te bieden heeft en solliciteer er. Nee heb je, ja kun je krijgen!

2B. Minder sterke punten repareren, hoe nu verder?

Je weet wat je nu tijdens jouw stage wilt leren. Dat is super! Google een MKB dat gespecialiseerd is in dat onderwerp. Het voordeel aan een MKB is dat je extra veel begeleiding krijgt, zodat je jouw minder sterke punten écht kunt verbeteren. Wie weet hoe goed je wordt in die paar weken?

3. Onthoud: leren doe je door het te doen!

Niet alles lukt in één keer. We zijn ook maar mensen. Ik heb vaak geprobeerd om meer structuur te krijgen tijdens mijn stages. In het begin lukte het, maar uiteindelijk was ik weer bij af. Dit is totaal niet erg. Het gaat erom dat je een methode hebt gebruikt om een oplossing te vinden voor jouw valkuil of om iets te perfectioneren. Het gaat vooral om het maken van kleine stappen. Dit is na een periode van zes maanden een grote prestatie.

Abonneer!

En blijf op de hoogte van de laatste marketing en communicatie ontwikkelingen.

Meer van Rachel

Hi lezer! Mijn naam is Rachel, tweedejaars studente Communicatie aan het Windesheim in Zwolle. Het leukste aan het vak communicatie is dat je jouw creativiteit kwijt kunt in verschillende vormen: verbaal als non-verbaal (tekst, afbeeldingen, gesproken). Ik ben Studentmindblogger geworden, omdat ik het leuk vind om mensen te enthousiasmeren met mijn teksten. Wil je meer weten over gedragsverandering en marketing/communicatie? Houd mijn blogs dan in de gaten!

Blogger worden?

 

Als Studentmindblogger maak je je eigen content. Jouw blogs brengen studenten kennis bij en zijn een bron van inspiratie. Je schrijft maandelijks een blog over marketing/communicatie of ervaringen binnen je studie. De onderwerpen waarover je schrijft mag je zelf bepalen. Je kunt immers het beste schrijven over iets waar je passie ligt!