Wendy de Jong NHL Stenden Hogeschool 4 juli 2018

Persoonlijk kijk ik altijd ontzettend uit naar de zomervakantie. Even op adem komen van het drukke leven als student en heerlijk genieten van het (hopelijk) mooie weer! Toch ik merk ik elke vakantie weer dat ik mij graag wil blijven ontwikkelen in mijn vakgebied en niet alleen maar stil wil zitten. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om dit te doen en ik deel ze graag met je in deze blog!

Stage, cursus, bijbaan of iets totaal anders?

Er zijn zoveel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen dat het soms moeilijk is om een keuze te maken. Bedenk daarom wat je wilt leren en waarom, zo maak je het jezelf meteen een stuk makkelijker. Voor mij werkt het heel goed om na te denken over wat ik wil bereiken en hier vervolgens iets passends bij te zoeken. Zo wil ik mij dit jaar graag verdiepen in het starten van een eigen bedrijf, zodat ik op een dag misschien een eigen communicatiebureau kan beginnen.

Voor jezelf beginnen hoeft natuurlijk niet! Wil je graag werkervaring opdoen? Zoek een bijbaan of stageplaats voor de zomer. Er zijn genoeg mogelijkheden voor ambitieuze studenten! Als je graag bij een tof bedrijf wilt werken doe je er goed aan om dat bedrijf alvast te volgen op social media, zo ben je als eerste op de hoogte als ze een vacature hebben. Het kan goed zijn dat het bedrijf van je dromen geen vacature open heeft staan. Jammer, maar helaas! Of toch niet? Wil je echt heel graag bij dat ene bedrijf werken? Trek dan je stoute schoenen aan en bel, mail  of ga langs om zo toch die ene werkplek te bemachtigen!

Wil je je kennis over een bepaald onderwerp verbreden? Ga dan eens op zoek naar een passende cursus of bijvoorbeeld een zomerschool. Online cursusinstituten hebben een ongelooflijk breed scala aan korte opleidingen, grote kans dat er iets voor je bij zit! Als je voor jezelf hebt bedacht wat je wilt, is het zoeken ineens een stuk leuker!

Kies iets wat bij je past (of juist niet!)

Ja dat lees je goed: iets kiezen wat bij je past is vaak de makkelijke weg. Iets kiezen dat buiten je comfortzone ligt, kan je heel veel opleveren. Natuurlijk is het makkelijker om iets te doen waar je al ervaring mee hebt, maar iets doen wat niet zo dicht bij je staat, kan juist heel goed voor je zijn!

Het is niet voor niks dat jaarlijks honderden mensen erop uit trekken om te gaan backpacken in een ver en vreemd land: ze willen zichzelf ontwikkelen en nieuwe dingen ontdekken. Door nieuwe ervaringen op te doen hopen ze een rijker mens te worden. Moet je dan per se gaan backpacken? Nee! (Tenzij je graag wilt natuurlijk!) Je kunt net zo goed nieuwe ervaringen opdoen in eigen land, simpelweg door eens een andere route te kiezen dan vanzelfsprekend is.

Tijdens mijn studie kom ik dit vaak tegen: iets kiezen wat ik al ken, of iets kiezen wat nieuw en anders is. Het is niet altijd makkelijk om iets nieuws te doen, maar het kan je zeker helpen om jezelf verder te ontwikkelen. Vraag jezelf daarom af of het misschien niet beter (en leuker!) is om eens uit je comfortzone te stappen!

Bereid je voor op het komende studiejaar

Elk studiejaar moet je keuzes maken. Groot of klein, samen bepalen ze uiteindelijk hoe jouw studie eruitziet! Ga je volgend jaar afstuderen (net als ik!), maar weet je nog niet zo goed waar je stage wilt gaan lopen? In de zomer heb je eindelijk tijd om hier eens rustig over na te denken en alles op een rijtje te zetten. Misschien wil je wel graag naar het buitenland en moet je na de zomer beslissen waar je heengaat. Denk er eens over na, praat met mensen die je goed kennen en bereid je voor op je keuze.

Vergeet niet te genieten

Jezelf ontwikkelen en nieuwe dingen leren is heerlijk, maar de zomer is ook bedoeld om eens lekker te ontspannen en niets te doen. Vergeet daarom ook vooral niet om even pauze te nemen en iets leuks te doen met vrienden!

Laat je me weten wat jij gaat doen deze zomer?

Abonneer!

En blijf op de hoogte van de laatste marketing en communicatie ontwikkelingen.

Meer van Wendy

Hoi! Mijn naam is Wendy de Jong en ik zit momenteel in het laatste jaar van de studie Communicatie aan NHL Stenden Hogeschool. Naast mijn studie ben ik blogger bij Vriendinnenonline.nl en doe ik af en toe wat freelance werk in mijn vakgebied. Ook werk als communicatiemedewerker bij de FNP en geef ik advies over profilering. Als blogger bij Studentmind kan ik mijn kennis verbreden en hoop ik je te inspireren met mijn ervaringen!

Blogger worden?

 

Als Studentmindblogger maak je je eigen content. Jouw blogs brengen studenten kennis bij en zijn een bron van inspiratie. Je schrijft maandelijks een blog over marketing/communicatie of ervaringen binnen je studie. De onderwerpen waarover je schrijft mag je zelf bepalen. Je kunt immers het beste schrijven over iets waar je passie ligt!